logo

Úvodní stránkaSlužbyKomplexní péče fyzioterapeuta

FYZIOTERAPIE

Systém objednání: Mgr. Kolmanová přes tlačítko OBJEDNAT SE, Mgr. Hladěna - pouze telefonicky, SMS či emailem.

V našem centru FYZIOFITNESS nabízíme následující služby:

  • fyzioterapii
  • analýza tělesného složení přístrojem IN BODY 230
  • instruktáž ergonomie pracovního prostředí
  • kinesiotaping
  • instruktáž SM SYSTEM
  • FMT Blades (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation)
  • baňkování
  • lymfatické masáže (ruční a přístrojové)
  • masáže (klasické, relaxační, sportovní aj.)
  • sedativní akupresurní masáž hlavy
  • masáže proti celulitidě
  • prodej rehabilitačních pomůcek (overball, lano SM Systém aj.)

Nabízíme služby vysokoškolsky vzdělaných fyzioterapeutů, kratší objednací doby, delší čas procedury (60min), individuální přístup a příjemné prostředí v našem centru. Nejsme smluvními partnery zdravotních pojišťoven. Veškeré služby probíhají za přímou úhradu (akceptujeme pouze platbu v hotovosti, popřípadě lze uplatnit firemní a zaměstnanecké benefity, FKSP, bonus program, poukázky Edenred typu Ticket Multi, Ticket Sport&Kultura a Ticket Compliments) a Sodexo RelaxPass a ePass.

 

PROVOZOVNA FYZIOFITNESS Lidmily Malé 619, Pardubice - Dubina

 

 

FYZIOTERAPIE

V rámci komplexní péče kombinujeme postupy dle stavu klienta, jeho přání a našeho uvážení. První návštěva vždy začíná rozhovorem (anamnézou), po kterém následuje komplexní zhodnocení pohybového aparátu, na základě kterého je stanoven další postup. V průběhu je klientovi vysvětlena příčina obtíží, doporučena opatření pro prevenci opakování těchto obtíží a to včetně instruktáže domácího cvičení.

INSTRUKTÁŽ ERGONOMIE PRACOVNÍHO PROSTŘEDÍ

V rámci instruktáže ergonomie pracovního prostředí Vám poradíme s úpravou pracovní plochy, správným držením těla, využitím vhodných pomůcek a kompenzačních cvičení, bez kterých je jakákoliv terapie či masáž bez dlouhodobého efektu. Právě v souvislosti s nevhodným zatěžováním pohybového aparátu v průběhu pracovní doby trpí řada lidí bolestmi zad. Tato instruktáž není určena pouze lidem s bolestmi zad, ale také jako prevence vzniku těchto bolestí nebo vadného držení těla u dětí.

SPIRÁLNÍ STABILIZACE (SM-SYSTÉM)

Jedná se o originální metodu cvičení s pružným lanem MUDr. Richarda Smíška využívanou k léčení poruch páteře, ale hlavně k jejich předcházení dostatečnou regenerací. SM-SYSTÉM je výběr cviků, které aktivují svalové spirální řetězce vytvářejících svalový korzet. Tyto řetězce vytváří v těle sílu vzhůru, napřimují páteř, odlehčují tlak na meziobratlové ploténky a klouby a tím umožňují jejich výživu, regeneraci i léčbu. Možnost zakoupení lana na cvičení za 550Kč.

KINEZIOTAPING

Kineziotaping (neboli kinezio tejpy) jsou sportovní elastické pásky pomáhající odbourávat bolest ve svalech a kloubech. Zlepšují funkci svalů, kloubů a šlach. Mají blahodárný vliv na hojení. Dříve byly kineziotejpy využívány v oblasti sportu, dnes se s úspěchem rozšířily mezi běžnou populaci při léčbě bolestivých stavů pohybového aparátu. Kineziotejpy se lepí na několik dnů až jeden týden, poté se obnovují až do úplného odeznění problému. Při léčbě s využitím kinesiotapingu dosahujeme vynikajících výsledků a v současné době máme výborné zkušenosti při řešení těchto obtíží: artrózy kyčelního kloubu, poškození vazů či menisků kolenního kloubu, tenisový loket, svalová přetížení a poranění, pooperační bolesti ramenního kloubu, bolesti lýtka a Achillovy šlachy, bolesti páteře aj

FMT Blades (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation)

IASTM FMT Blades je metoda, kdy terapeut používá sadu ručních nástrojů z ušlechtilé nerezové oceli pro uvolnění fasciálních restrikcí a adhezí v měkké tkáni (svaly, tkáně, vazy, fascie, nervy), čímž usnadňují kaskádové léčebné procesy, odstraňují vnitřní zjizvenou tkáň manipulací s měkkou tkání, snižují bolest, léčí chronické onemocnění (bolest ramene, tenisový a golfový loket atd...) a zvyšují kloubní rozsah. 

LYMFATICKÁ MASÁŽ

Při poruchách lymfatického systému dochází ke zduření mízních uzlin, snížení obranyschopnosti organismu, zadržování vody v těle, vzniku celulitidy a zhoršení fyzické i dušení kondice. Lymfatická masáž aktivuje mízní (lymfatický) systém.

Každá lymfatická masáž začíná ručním ošetřením regionálních mízních uzlin a dále následuje buď samostatná ruční nebo kombinovaná ruční a přístrojová, popřípadě samostatná přístrojová lymfatická masáž. Ruční lymfatická masáž využívá jemné techniky pod určitým tlakem, tempem a pořadím daných specifických hmatů. Pracujeme s přístrojem Lymfoven. Dle možností klienta doporučujeme léčebnou kůru s frekvencí 1-2x týdně po dobu 3-4 týdnů. Dále pak dle stavu klienta "udržovací" procedury cca 1x za 3 týdny. V případě současného výskytu celulitidy je vhodné lymfatickou masáž kombinovat s masáží proti celulitidě (viz níže).

Výbornou relaxací je pak ruční lymfatická masáž krku a hlavy, při níž kromě příjemného odpočinku dochází také k rozjasnění a liftingu pleti obličeje, který je vidět již po prvním ošetření.

UPOZORNĚNÍ: Prosíme klienty, aby si ve vlastním zájmu z hygienických důvodů nosili na přístrojovou lymfatickou masáž (Lymfoven) čisté bílé ponožky a elasťáky či tepláky (možnost zakoupení jednorázových kalhot za 30Kč). Děkujeme.

SEDATIVNÍ AKUPRESURNÍ MASÁŽ HLAVY

Sedativní akupresurní masáž obličeje a vlasové části hlavy je jemná uvolňující masáž s uklidňujícím efektem a současným využitím akupresury. Využívá se jako doplňková alternativní metoda např. při terapii bolestí hlavy různé etiologie, potížích pohybového aparátu a vnitřních orgánů. Tuto masáž ocení především duševně pracující jedinci v rámci relaxace po náročném pracovním dni.

BAŇKOVÁNÍ

Působení baněk neboli baňkování se používá nejen při bolestech pohybového aparátu, ale také ke zmírnění obtíží vnitřních orgánů. Podle tradiční čínské medicíny se účinek baňkování zvyšuje přikládáním baněk na oblasti akupunkturních bodů. Baňky a baňková masáž působí fyzikálně a reflexně. Zároveň je také výrazně ovlivňován metabolismus organismu, neboť v okolí přiložené baňky dochází k rychlejší látkové výměně. Frekvence procedur se řídí požadavky klienta, např. jednou za dva týdny v rámci prevence vzniku obtíží.

PRODEJ POMŮCEK

lano SM Systém  600 Kč
overball 110 Kč

NOVINKY

11.9
2023

ZÁPIS DO LEKCÍ ZDRAVOTNÍHO CVIČENÍ OD ZÁŘÍ 2023

Milí klienti, právě začíná nové pololetí lekcí zdravotního cvičení od září 2023. Zbývají už pouze místa v lekci úterý od 17:30h (2místa) a v pátek od 8:30h (3místa). Ostatní lekce jsou již plně obsazeny, zapisujeme náhradníky. V případě zájmu o cvičení volejte na tel.: 777884665.

Další info
1.8
2023

MOŽNOST ZAKOUPENí LANA SM SYSTEM

PRÁVĚ JSME NASKLADNILI LANA NA CVIČENÍ SM SYSTEM K PRODEJI ZA 600Kč. V PŘÍPADĚ ZÁJMU VOLEJTE NA TEL: 777884665

Další info

Archiv novinek

KONTAKTUJTE NÁS

Odeslat